Leiderdorpse raad ziet geen reden voor omroepwissel

Als het aan de Leiderdorpse gemeenteraad ligt, blijft RTV Leiderdorp (Unity) ook de komende vijf jaar de lokale omroep voor het dorp. De meeste partijen gaven aan het een luxe te vinden dat twee organisaties graag de omroep voor Leiderdorp willen worden, maar zien geen reden om de bestaande omroep aan de kant te schuiven.

Unity is al jaren de omroep voor Leiderdorp en is daar ook gevestigd. Uitdager Sleutelstad kreeg enkele jaren geleden na een soortgelijke strijd in Leiden de voorkeur van de Leidse gemeenteraadsleden die er toen unaniem voor kozen om wel te wisselen van omroep.

Mogelijk komt er in de toekomst één omroepprocedure voor de Leidse regio. Op verzoek van D66 Leiderdorp gaat wethouder Rik van Woudenberg aan het Commissariaat voor de Media vragen om de termijnen in de regiogemeenten gelijk te trekken. Zo kunnen de vijf gemeenten van de Leidse regio eventueel een volgende keer gezamenlijk één streekomroep kiezen.

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×