(Foto: Gemeente Leidschendam-Voorburg).

Nadine Stemerdink nieuwe burgemeester Voorschoten

Nadine Stemerdink is door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Voorschoten. Zij volgt Pauline Bouvy-Koene op die vanwege ziekte moest stoppen. Haar taken werden tijdelijk waargenomen door Charlie Aptroot die daarvoor terugkwam van pensioen. Stemerdink neemt nu het stokje definitief over. Ze wordt op 17 mei benoemd.

Nadine Stemerdink is op dit moment nog wethouder in Leidschendam-Voorburg. Ze is lid van de Partij van der Arbeid. Ze studeerde bestuurskunde in Leiden en werkte tussen 2001 en 2015 in verschillende functies bij de provincie Zuid-Holland. Vanaf januari 2002 was ze actief als raadslid voor de PvdA en sinds februari 2015 werkt ze als wethouder.

“De gemeenteraad zocht in de nieuwe burgemeester een daadkrachtige bestuurder met een warm hart voor de samenleving, een boegbeeld voor het dorp en de nieuwe gemeentelijke organisatie en een aanjager van de samenwerking in de regio. De gemeenteraad ziet in Nadine Stemerdink deze burgemeester. Zij kent Voorschoten en de regio goed. Nadine Stemerdink is empathisch, positief, laat zich zien als teamspeler en heeft een aanstekelijk enthousiasme”, laat voorzitter van de vertrouwenscommissie Katrien van Meenen weten.

Sollicitanten
Stemerdink staat een flinke klus te wachten. Zo moet ze leiding geven aan de nieuwe ambtelijke organisatie. Voorschoten is namelijk bezig zich los te maken van Wassenaar. Verder wachten moeten er binnenkort knopen worden doorgehakt over een aantal grote dossiers. Zo moet er financiële dekking gevonden worden voor het nieuwe cultuurgebouw en moet het Ambachts- en Baljuwhuis snel verkocht worden.

Naar het burgemeesterschap deden 32 sollicitanten een gooi. Ze waren tussen de 33 en 61 jaar oud. De vertrouwenscommissie, bestaand uit alle fractievoorzitters van de gemeenteraad, koos daaruit een nummer één en twee. Maandagavond koos de gemeenteraad in een bijzondere raadsvergadering voor Stemerdink.

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×