Motorclub Trailer Trash Travelers. (Foto via Omroep West).

OM eist tot 9 maanden cel voor vijandige overname Leidse motorclub

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in hoger beroep celstraffen tot negen maanden geëist tegen leden van motorclub Trailer Trash Travelers. Zij zouden leden van de Leidse motorclub Pegasus hebben afgeperst en bedreigd. In 2013 namen zij het clubhuis van Pegasus onder bedreiging over, stelt het OM.

“Het was het schoolvoorbeeld van de problemen die toen bestonden met motorclubs”, aldus de advocaat-generaal over de TTT. “Een Outlaw Motorcycle Gang (OMG) waarvan de leden zich kennelijk niet aan de wet wilden houden.”

Op 11 januari 2013 zouden meerdere leden van de motorclub naar het clubhuis van Pegasus zijn gegaan om de sleutels van het clubhuis op te eisen. Volgens verklaringen is Pegasus aangeboden om lid te worden van de TTT. Als ze dat niet wilden, zou hun clubhuis ‘afgefakkeld’ worden. “Men was kennelijk op zoek naar een groter territorium. Als de leden van Pegasus niet mee wilden werken, zouden ze er wel voor zorgen dat ze mee zouden werken”, betoogde de advocaat-generaal bij het hof in Den Haag.

Dreigend
Omroep West meldt dat toenmalig president van een van de TTT-chapters Petrus M. (54) de hoogste straf tegen zich hoorde eisen, namelijk negen maanden waarvan drie voorwaardelijk. Willem V. (52), die volgens het OM ook aanwezig was bij het als dreigend ervaren gesprek over de overname, hoorde zes maanden waarvan drie voorwaardelijk tegen zich eisen. Het OM wil dat een derde verdachte, Christiaan de V. (51), een geldboete van 650 euro betaalt.

Omdat het hoger beroep jarenlang op zich heeft laten wachten door capaciteitsproblemen bij het OM, heeft de advocaat-generaal lagere straffen gevraagd dan de rechtbank in 2015 oplegde. Toen kregen meerdere leden van de TTT celstraffen tot achttien maanden.

Verklaringen inconsistent
De advocaten van de verdachten hebben om vrijspraak gevraagd. Ze wijzen erop dat de verklaringen van de getuigen inconsistent zijn. “De zaak is stokoud. Alle personen in het dossier zijn al lang en breed doorgegaan met hun leven. Ook mijn cliënt is een andere weg ingeslagen”, zo heeft de advocaat van M. daarnaast betoogd.

Het OM is al jaren bezig met een breed offensief tegen motorclubs in Nederland. Zo is de motorclub Hells Angels, waaraan de TTT destijds gelieerd zou zijn, inmiddels verboden in Nederland.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×