(Foto: Omroep West).

Leidenaar Ernst Boutkan waarschijnlijk toch niet in de Tweede Kamer

Het lijkt er sterk op dat Ernst Boutkan, de Leidse nummer drie op de kieslijst van de nieuwe partij Volt, toch geen zetel in de Tweede Kamer bemachtigt. De precieze aantallen zijn nog niet bekend, maar op basis van de voorkeursstemmen in veel grote steden is het waarschijnlijk nummer vier Marieke Koekkoek die als derde Volter haar opwachting zal maken.

Boutkan (25) laat zich op Twitter van zijn sportiefste kant zien. Ondanks zijn teleurstelling ziet hij in Koekkoek een zeer bekwaam Kamerlid en blijft hij zelf een betrokken lid van Volt.

Dat deze uitkomst toch wel heel aannemelijk is, blijkt ook uit het feit dat Koekkoek zelfs in Leiden, de thuisstad van Boutkan, 424 voorkeursstemmen meer kreeg dan Boutkan. Daarnaast wijzen de reactie van Koekkoek zelf en de felicitaties van onder anderen lijsttrekker Laurens Dassen en Volt Nederland-oprichter slash lijstduwer Reinier van Lanschot aan het adres van Koekkoek sterk in die richting. Boutkan wil pas reageren wanneer de uitslag definitief is. Vrijdag maakt de Kiesraad de voorkeursstemmen officieel bekend.

 

 

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×