(Foto: Politie).

Politie waarschuwt voor nepbrief en valse WhatApp-melding

De politie kreeg vandaag meerdere meldingen binnen van mensen die een verdachte brief in de brievenbus hebben gekregen. In de brief leest de ontvanger dat er een betalingsachterstand is bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis. “Deze brieven zijn nep”, zegt de politie en adviseert mensen die deze brief hebben ontvangen contact op te nemen met de zorgverzekeraar om de ‘achterstand’ te controleren.

Ook vraagt de politie iedereen die een brief heeft ontvangen hiervan melding te doen. Daarnaast zoekt de politie mensen die de ‘postbode’ hebben gezien of mensen die deze persoon hebben vastgelegd op een camera.

WhatsApp-fraude
Ook worden er momenteel via Whatsapp berichten rondgestuurd waarin uit naam van de politie aan de ontvanger wordt meegedeeld dat er aanwijzingen zijn dat hun account van WhatsApp en of Marktplaats gehackt is of wordt.

In de app staat dat mensen wordt gevraagd naar het banksaldo en om een foto van ID-bewijs te sturen. Vervolgens biedt ‘de politie’ aan om het geld voor de veiligheid in een ‘digitaal politiekluis’ te storten. “Let op”, waarschuwt de politie. “Dit zijn wij niet.”

Iedereen die een brief of een whatsapp bericht heeft ontvangen kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×