Afzwemmen kan weer, maar wel zonder pappa en mamma. (Foto's Rob van Dullemen).

Afzwemmen kan weer, zien pappa en mamma op hun schermpje

Trotse ouders, maar niet op de tribune maar in hun auto kijkend naar een livestream op hun schermpje. “Ze klappen voor jullie op het parkeerterrein”, vertelt de zwemleraar tegen de jonge kinderen die net in zwembad De Zijl hun zwemdiploma hebben gehaald.

Het mag dus weer: afzwemmen. Maar het gaat wel anders dan normaal. De ouders moeten vanwege de coronamaatregelen buiten het zwembad blijven. De kinderen slaan deze mijlpaal in hun leven dus zelfstandig, of eigenlijk met elkaar en met de zwemmeesters en -juffen.

De whirlpool mag dan leeg zijn, en ook de glijbaan staat stil. Maar boven het grote zwembad is het feestelijk versierd met slingers en er is een provisorische tribune ingericht van plastic stoeltjes. Daarop zitten grote knuffels, met mondkapjes want het is wel coronatijd natuurlijk.

Het zwemdiploma halen was het afgelopen jaar regelmatig niet mogelijk. Zwemlessen werden opgeschort en afzwemmen was ook vaak niet mogelijk. Al die onderbrekingen zorgden ervoor dat het zwemritme vaak weer opnieuw moest worden gevonden. Maar deze week mocht een trotse groep jongens en meisjes dus eindelijk toch op voor hun zwemdiploma.

Zwemmen, duiken, onderwaterzwemmen, het werd allemaal met goed gevolg afgelegd want de complete club slaagde. Trots poseerden de kinderen een voor een voor de filmcamera. Met diploma in de hand zwaaien ze naar hun ouders die op het parkeerterrein de verrichtingen van hun kroost op een schermpje volgen.

 

Advertentie

Leiden Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×