(Foto's: Emile van Aelst).

GGD Hollands Midden ontvangt Rookvrije Generatie Award

De ‘Rookvrije Generatie Award’ is woensdag uitgereikt aan de GGD Hollands Midden in Leiden. Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Verslavingsarts Robert van de Graaf overhandigde de award aan Henriëtte Bertram van de GGD.

18 wethouders uit de regio Hollands Midden spreken zich op een locatie waar veel kinderen komen uit voor een rookvrije gemeente. Voor alle gemeenten in de regio maakte de GGDHM promotiefilmpjes. En voor de hele regio een filmpje om mensen te verleiden mee te doen aan Stoptober.  Alle filmpjes zijn geplaatst op een nieuw ontwikkeld platform Rookvrij Hollands Midden. Gemeenten zien hier welke locaties al rookvrij zijn en welke niet.

Georganiseerde aanpak
Volgens het juryrapport biedt GGD Hollands Midden met hun zelf ontwikkelde platform concrete steun aan de gemeenten, maakt ze de voortgang op weg naar  rookvrije gemeenten zichtbaar en verbindt ze de gemeenten met elkaar in deze missie door een breed bestuurlijk draagvlak te creëren.

Met de Rookvrije Generatie Awards zetten de Hartstichting, KWF en het Longfonds initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarnaast dienen deze initiatieven als inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een Rookvrije Generatie. Het is de vierde keer dat de Rookvrije Generatie Awards worden uitgereikt.

Bekijk hier de promotiefilmpjes van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

 

Advertentie

Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×