Volgens Jeroen Zijl, de zwembadspecialist van de gemeente, is het buitenbad De Vliet voor 1 mei open. (Foto Sleutelstad).

Gerenoveerd buitenbad De Vliet op tijd open

Buitenzwembad De Vliet kan ook dit jaar rond 1 mei open. De renovatie van het Leidse buitenbad loopt weliswaar iets uit maar is wel op tijd afgerond voor de start van het zwemseizoen.

Vanaf september 2020 is begonnen met het vervangen van tegels, het opknappen van de kleedkamers en het vervullen van een grote wens van bezoekers: namelijk een groot aantal lockers. Niet alleen bovengronds, ook ondergronds vonden er werkzaamheden plaats: zo is het leidingwerk vanuit de technische installatie vernieuwd.

Vanwege de vorstperiode hebben de werkzaamheden twee weken langer stil gelegen. De oplevering is hierdoor verplaatst van 1 april naar 16 april 2021. Samen met de bouwpartners wordt geprobeerd om de ingebruikname zo dicht mogelijk op de oorspronkelijke datum van 24 april 2021 (vlak voor de meivakantie) te laten plaatsvinden.

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een binnenzwembad en een ijsbaan iets verderop, zijn niet van invloed op de opening van het buitenzwembad. De bedoeling is dat het opgeknapte buitenbad rond 1 mei open is voor bezoekers. Op tijd voor een frisse duik.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×