ZZ Leiden lijdt dure nederlaag tegen Den Bosch. (Foto Marja van Tilburg)

ZZ Leiden komt er nauwelijks aan te pas in Den Bosch

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben zaterdagavond op bezoek bij Heroes Den Bosch kostbare punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg van Geert Hammink stapte met een 106-90 nederlaag het veld af. Daarmee profiteerde ZZ Leiden dus niet van de nederlagen van Donar en Landstede Hammers.

ZZ Leiden ging dit seizoen pas één keer eerder onderuit, maar kwam er in Den Bosch dus nauwelijks aan te pas. De Bosschenaren pakten in het eerste kwart een voorsprong van twaalf punten, waardoor de bezoekers de rest van de wedstrijd in de achtervolging moesten en achter de feiten aan liepen.

Vlak voor tijd lukte het de Leidenaren nog om het gat te dichten tot zeven punten, maar zag het uiteindelijk alsnog hoe Den Bosch uitliep naar 106-90. Door de 106-90 nederlaag is Heroes Den Bosch nu op vier punten van ZZ Leiden gekomen.

Nog altijd koploper
De Leidse basketballers staan ondanks de nederlaag nog altijd aan kop van de ranglijst in de Elite A Groep van de Dutch Basketball League (DBL). Het gat met Donar en Landstede Hammers blijft twee punten, maar ook Den Bosch heeft zich nu in de strijd om de play-offs gemengd. De Brabanders zijn tot op vier punten genaderd.

Aanstaande woensdag staat voor ZZ Leiden de kraker tegen Landstede Hammers op het programma in de Vijf Meihal. Landstede Hammers is een ploeg die fel de aanvallende rebound in gaat en geregeld zoekt naar scores inside. De eerste plaats staat dan op het spel.

Foto’s Marja van Tilburg

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×