Tessa Sunniva van Tol met haar halve finale-uitvoering van 'Diamonds are a Girl's Best Friend'. (Screenshot uit de liveshow).

Leidse Tessa in finale van liveshow 'Op Zoek Naar Maria'

De Leidse zangeres en musical-actrice Tessa Sunniva van Tol staat aankomende zondag in de finale van de talentenshow ‘Op Zoek Naar Maria’. Daarin nemen de deelnemers het tegen elkaar op om uiteindelijk de hoofdrol ‘Maria’ in de musical ‘The Sound of Music’ te bemachtigen.

In het programma zingen de kandidaten verschillende nummers, waarop ze commentaar krijgen van Idols-winnaar Jamai Loman, komiek Richard Groenendijk, musical-regisseuse Carline Brouwer en musical-icoon Pia Douwes. Gedurende de show kan het publiek stemmen op zijn favoriete kandidate. Degenen met het minste voorkeurstemmen moeten het tegen elkaar opnemen in de zogenaamde ‘sing-off’. Op basis daarvan bepaalt Douwes welke kandidate doorgaat en wie afvalt.

In de halve finale van afgelopen zondag belandde Van Tol met twee anderen in de sing-off, maar na een positief oordeel mag ze zondag dus alsnog aantreden in de finale. Daar zal zij de muzikale degens kruisen met gedoodverfde favoriet Nandi van Beurden uit Tilburg en aanstormend talent Natascha Molly uit Papendrecht.

Ontknoping
“Wat was dit een intense, bijzondere en spannende uitzending”, laat Van Tol, oud-leerling van het Leidse Da Vinci College, op Instagram weten. “Het is allemaal zo snel gegaan en nu het einde in zicht is, besef ik hoe bijzonder dit is. Ik heb er geen woorden voor, behalve dat ik aanstaande zondag nog één keer alles ga geven!”

In de finale kiest het publiek de winnares. Zij verovert daarmee het recht om de hoofdrol ‘Maria von Trapp’ te mogen vertolken in de productie van de musical ‘The Sound of Music’ die in het seizoen 2021/2022 – afhankelijk van het verloop van de coronacrisis – van start moet gaan. De exacte tourdata en -locaties zijn nog niet bekend en ook de overige castleden moeten nog onthuld worden.

De ontknoping van ‘Op Zoek Naar Maria’ wordt zondag live uitgezonden op NPO1 om 20.25u.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×