(Foto: Merenwijk Magazine).

Merenwijk viert 50e verjaardag met kleurrijk magazine

Een van Leidens grootste en groenste wijken, de Merenwijk, bestaat dit jaar 50 jaar. Om dat te vieren komt er in september een magazine uit met verhalen over de wijk en haar bewoners. Want volgens een van de initiatiefnemers van het magazine is de Merenwijk een wijk om trots op te zijn, ook al komt de wijk niet altijd even positief in het nieuws.

De Merenwijk bestond ooit uit slechts drie flats, maar is inmiddels uitgegroeid tot een groene wijk waar ruim 6.000 huishoudens gevestigd zijn. De bewoners van de Merenwijk worden getypeerd als sociale mensen die betrokken zijn bij de buurt, de omgeving en de natuur.


Patty Zoet in de studio in gesprek met Nieuws071-presentator Jaap van Sandijk

Patty Zoet is een van de tekstschrijvers die werkt aan het magazine. Zij is bezig met het verzamelen van verhalen over de Merenwijk en haar bewoners. Een van de opvallendste dingen waar Zoet tijdens haar zoektocht achter kwam, is dat veel mensen ook binnen de Merenwijk verhuizen. “Mensen wonen er bijvoorbeeld al 45 jaar, maar zijn in die tijd wel drie keer verhuisd binnen de wijk. Dit laat ook zien dat het een hele fijne wijk is om te wonen.”

Bijzondere mensen
Dat de Merenwijk een zeer veelzijdige wijk is, blijkt wel uit de personen die tot nu toe hun verhaal doen in het magazine. Zo komen James, de schipper van het pontje, molenaar Ben en een dame uit Eritrea die het buurthuis runt, onder andere straks voor in het magazine. “We zijn op zoek gegaan naar mensen met een verhaal. Bijzondere mensen, die niet per se bekend zijn,” vertelt Zoet over de gekozen personen.

In september ontvangen alle bewoners van de Merenwijk gratis het magazine. Dat de liefde voor de wijk groot is, blijkt wel uit het feit dat Zoet al meerdere aanvragen heeft gehad of de aanschaf van het magazine ook mogelijk is voor mensen die niet in de Merenwijk woonachtig zijn. Dit is zo, maar het is dus wel nog even wachten. Kijk hier voor meer informatie over het magazine.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×