(Foto: Hilde de Wit).

Paaszwerfkeien speurtocht in Zoeterwoude

Inwoners van Zoeterwoude zijn Eerste en Tweedepaasdag massaal op zoek naar verstopte eieren. Op zich gebeurt dat op veel plaatsen in de wereld, maar de ‘eieren’ die in het Dorp en de Rijndijk verborgen liggen komen niet van de kip. Het team achter de Facebookpagina Z.keien verstopte enkele honderden zwerfkeien die, speciaal voor de gelegenheid, beschilderd zijn met paasmotieven.

Omruilen
De initiatiefnemers zetten een paaswedstrijd uit voor de jeugd van Zoeterwoude. “De spelregels zijn eenvoudig: vind je er een, dan mag je die houden. Vind je er daarna nog een? Dan kun je hem omruilen met de steen die je eerder vond”, vertelt een van hen. Petra, Marianne, Monique en Hilde willen er op deze manier voor zorgen dat er voor alle kinderen in Zoeterwoude een paassteen verstopt ligt om te vinden.

Dinsdagmiddag 6 april om 12.00 uur sluit de wedstrijd. Speurneuzen die voor die tijd een foto van de gevonden paassteen op de Z.keien Facebookpagina delen maken kans op een prijs.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×