(Foto: Ilona Arts).

Opnieuw brandstichting papiercontainer Zoeterwoude-Dorp

De papiercontainer aan de Loethe in Zoeterwoude-Dorp is zondagavond opnieuw slachtoffer geworden van brandstichting. Rond 21.15 uur belden omwonenden alarmnummer 112 nadat ze een sterke brandlucht roken. Binnen enkele minuten was de brandweer ter plaatse.

De spuitgasten constateerden bij aankomst dat de inzamelbak voor oud papier voor de twee keer in veertien dagen in brand stond. Door de inhoud van de papiercontainer op straat te gooien kon de brand snel worden geblust.

De uitgebrande container deed slechts twee weken dienst. Afvalverwerker Renewi plaatste hem op 22 maart 2021. De papiercontainer die er toen stond was na de brandstichting onbruikbaar geworden. Volgens omwonenden is de schade aan die papierbak dit keer minder groot. De gemeente zorgt dat de grote hoeveelheid oud papier op straat wordt opgeruimd.

Advertentie

112 Sleutelstad Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×