Lex en Taco van der Eb. (Foto: Sleutelstad).

Deze week in Licht op Leiden: vaccingrondlegger Lex en fotograaf Taco van der Eb

In Licht op Leiden spreekt Ton Kohlbeck deze week met vader en zoon Van der Eb. Lex van der Eb is emeritus hoogleraar biologie aan de Universiteit Leiden en is de geestelijke vader en grondlegger van een serie beschermende vaccins die uiteindelijk hebben geleid tot onder andere het ‘Leidse’ coronavaccin. Zoon Taco van der Eb is een meermalen bekroonde Leidse persfotograaf.

Het Janssen-vaccin is het eerste ter wereld waarvan een enkele prik voldoende bescherming tegen corona biedt. In de tweede helft van deze maand komt het in Nederland ter beschikking.

Lex van der Eb. (Foto: Taco van der Eb).

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur op tv en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk de vorige afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Uitzendtijden:
zondag 14.00 uur
dinsdag 16.00 uur
donderdag 00.00 uur
vrijdag 10.00 uur
zaterdag 12.00 uur

Kijkers die suggesties voor onderwerpen of gasten in volgende uitzendingen hebben, kunnen dat laten weten via lichtopleiden@sleutelstad.nl. Sleutelstad TV is in de hele regio te zien via Ziggo kanaal 46, in Leiden ook via KPN kanaal 1421 en online op www.sleutelstad.nl/tv.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×