Foutje of niet? De baarden van de Leidse sleutels horen omhoog te staan. (Foto Tineke Schutte)

Sleutels in Van der Werfpark verkeerd aangeplant

Het Van der Werfpark wordt opgeknapt en met die opknapbeurt wordt ook het standbeeld van Leidens beroemdste burgemeester en de directe omgeving opgefrist. Een hegje in de vorm van de Leidse Sleutels is recentelijk aan de voet van het standbeeld aangeplant. Maar, meent Tineke Schutte, de sleutels staan verkeerd om.

De baarden moeten, net als op de Leidse vlag, omhoog staan en niet zoals in de verse aanplant bij het standbeeld, naar beneden. Ze roept de gemeente Leiden op twitter op om dit snel te herstellen. Dat kan door de verse aanplant 180 graden te draaien. Tenzij het de bedoeling is dat de Leidse sleutels vanaf het standbeeld van Van der Werf op de goede manier te zien zijn. In dat geval staan de plantjes goed. Maar in het verleden was dat in ieder geval niet de bedoeling.

De omgeving van het Van der Werf standbeeld heeft vele verschijningsvormen gekend. Zo ook de beplanting als die er was. Gras met bloemen, zoals op bovenstaande foto’s.  Waarin de baarden van de sleutels wel omhoog staan.

Of vakken met planten erin waardoor het voor de argeloze voorbijganger onduidelijk was of de bloemen in een specifieke vorm geplant waren, zoals hieronder op de foto..

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×