Lisa van der Heijden wint kunstprijs. (Eigen foto).

Lisa van der Heijden wint Jacob Hartog Prijs

De Leidse kunstenares Lisa van der Heijden heeft de Jacob Hartog Prijs gewonnen. Van der Heijdens werk ‘zonder titel nummer 5’ werd door de jury uit 189 kunstwerken gekozen.

De jury waarin onder andere de winnares van vorig jaar, Marjolein van Haasteren, zat, roemde de grote verscheidenheid aan disciplines en stijlen en de hoge kwaliteit van het ingezonden werk. Van der Heijden kreeg uiteindelijk de prijs van 2.500 euro omdat aldus het juryrapport ‘dit is waar schilderkunst over gaat’. De jury was onder de indruk van de compleet andere beleving van het werk vanuit verschillende hoeken beschouwd. De subtiele kleurweergave blijft de jury boeien.

De Jacob Hartog prijs werd voor de 70ste keer uitgereikt. De prijs is ingesteld en gefinancierd door Jacob Hartog. Na zijn dood in 1962 werd de Jacob Hartog Stichting opgericht. Met als doel ‘het bevorderen van de beoefening van en de belangstelling voor de kunst, in het bijzonder de schilder- en beeldhouwkunst en de grafiek’. Nog steeds wordt jaarlijks een prijs uitgekeerd aan kunstenaars die lid zijn van de Pulchri Studio en die ‘een bijzondere prestatie hebben geleverd dan wel in het algemeen blijk hebben gegeven van bijzondere begaafdheid’.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×