(Foto: PR).

LAM museum schenkt instrumenten aan Jong K&G

Het LAM museum op landgoed Keukenhof in Lisse heeft aan drie jonge talenten van Jong K&G instrumenten geschonken. Alexander (9), Sebastiaan (13) en Jens (13) kregen hun gloednieuwe instrument in het museum tussen de foodart kunstwerken.

Omdat de optredens van 2020 en grotendeels 2021 geannuleerd zijn, liep de vereniging de nodige inkomsten mis. De noodzakelijke vervanging van de piccolo’s en dwarsfluit was daardoor niet mogelijk. Dankzij de schenking kunnen de muzikanten weer repeteren.

“Het LAM museum en de VandenBroek Foundation zijn al jaren sponsors van kunst in de breedste zin”, vertelt museumdirecteur Sietske van Zanten over de schenking. “Muziek heeft altijd een bijzondere plek ingenomen in het museum en de stichting. De schenking is een bijdrage aan de ontwikkeling van deze drie muzikale talenten en aan die van het orkest.”

Optreden
Jong K&G, het jeugdorkest van muziekvereniging K&G-Leiden speelt in de hoogste regionen van alle jeugdkorpsen in Nederland. In 2019 werd het orkest Nederlands jeugdkampioen. Deze zomer treden de jongens, met de nieuwe instrumenten, op in het  museum.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×