(Archieffoto: Emile van Aelst).

Inschrijvingen Triathlon Leiderdorp geopend: 'We zijn er klaar voor'

Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor de Baanderij Triathlon Leiderdorp. De organisatie ziet voldoende reden om de te beginnen met de voorbereidingen voor de jaarlijkse wedstrijd. Als datum is 22 augustus gekozen. De organisatie verwacht dat de beperkende coronamaatregelen tegen die tijd voldoende zijn opgeheven om een normale wedstrijd mogelijk te maken.

“Voor de meeste triatleten in Nederland geldt dat ze sinds oktober 2019 geen wedstrijden meer hebben kunnen doen”, vertelt organisator Jeroen Fakkeldij. “We hebben dan ook de verantwoordelijkheid om wedstrijddeelname weer mogelijk te maken.” Op basis van de openingsstrategie van de overheid en de verwachte vaccinatiegraad in Nederland hebben heeft de organisatie in overleg met de Nederlandse triatlonbond en de lokale autoriteiten besloten om te starten met de voorbereidingen. “Zo zorgen we ervoor dat we er klaar voor zijn om een mooie wedstrijd neer te zetten.”

Op 22 augustus vinden de wedstrijden over verschillende afstanden plaats. Het gaat om de 1/3 triathlon (1300m zwemmen, 60km fietsen en 15km lopen). Later op de dag start de standaard afstand (1500m – 40km – 10km) gevolgd door de korte sprint (750m – 20km – 10km). Alle wedstrijden starten zoals gebruikelijk op de Zijldijk bij de Baanderij in Leiderdorp.

Eredivisie
In de middag vindt ook een wedstrijd uit de Eredivisie van de teamcompetities plaats. Het gaat om een stayersprint voor dames- en herenteams. Het gaat om een wedstrijd op het hoogste competitieniveau in Nederland, voor Fakkeldij een erkenning van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de organisatie. “De afgelopen jaren waren we al meerdere keren gastheer voor de eerste en tweede divisie.”

De Leiderdorpse wedstrijd in de Eredivisie wordt de derde en één-na-laatste wedstrijd van de teamcompetitie triathlon. Maar liefst dertien mannenteams en twaalf vrouwenteams strijden daarin voor om de landstitel, die een maand later afgesloten wordt in Spijkenisse.

Inschrijven voor de triathlon kan vanaf nu via NTBInschrijvingen.nl. Meer informatie is binnenkort ook te vinden op triathlonleiderdorp.nl.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×