Voorzitter Linda van der Zon-Bronsgeest van de Oranjevereniging overhandigt het programmaboekje aan burgemeester Emile Jaensch. (Foto: Oranjevereniging Oegstgeest).

Oranjevereniging Oegstgeest presenteert programma Koningsdag

Voor het tweede jaar op rij kunnen de activiteiten op Koningsdag niet doorgaan op de manier zoals iedereen had gehoopt. Zo ook in Oegstgeest. Toch heeft de Oranjevereniging Oegstgeest een programma samen weten te stellen, zodat er dinsdag 27 april toch het nodige te doen is. Vooral de kinderen in het dorp kunnen hun hart ophalen.

“Ook dit jaar mogen we van de overheid op Koningsdag geen groot evenement organiseren”, zegt voorzitter Linda van der Zon. “Dat betekent dat er ’s middags geen spelletjes en  luchtkussens op de Hofdijck staan en dat de kermis niet naar het dorp komt. Maar wat er wel is, zijn kleurplaten en spelletjes die van de website gedownload kunnen worden en om 10.00 uur wordt in het gehele land vanaf balkons en in de tuin het Wilhelmus gezongen. Dat gaan wij natuurlijk ook doen. Ook is er een digitaal ontbijt met een deel van de gedecoreerden uit het dorp.”

Verder worden er in verschillende wijken speurtochten uitgezet die iedereen op eigen gelegenheid kan volgen. Daarvoor wordt samengewerkt met de buurtverenigingen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk koninklijke kenmerken te spotten die achter de ramen van de huizen te zien zijn. De routes kunnen op 27 april worden gedownload van de website.

“Oegstgeestenaren kunnen zich nog tot 20 april aanmelden als ze oranje-gerelateerde voorwerpen op een zichtbare plaats aan de straatzijde van hun huis willen plaatsen. Dat kan via voorzitter@oranjevereniging.nl”, zegt Van der Zon. “De huizen worden dan in de route opgenomen.”

Een andere activiteit waar iedereen aan kan meedoen zijn de Oranjefietstochten die iedereen op eigen gelegenheid kan rijden. Die gaan dit jaar door de Bollenstreek. Er zijn drie tochten, variërend van 25 tot 65 kilometer. Ook is er een kinderfietstocht van tien kilometer.

Kinderactiviteiten voor leden
Activiteiten voor kinderen van 6 tot 9 jaar worden ’s ochtends gehouden op het terrein van FC Oegstgeest. De kinderen kunnen er spelletjes doen waarbij kan worden gekozen uit dertig spelen. Ze worden er in groepjes begeleid door vrijwilligers. Ouders en publiek zijn niet welkom. Deelname kan alleen als de kinderen zich vooraf aanmelden via de website van de Oranjevereniging. Dat kan tot en met 25 april. De inschrijving staat uitsluitend open voor kinderen van leden van de Oranjevereniging Oegstgeest. Dat heeft te maken het het beperkte aantal kinderen dat in verband met de coronamaatregelen kan meedoen.

’s Middags worden er op verschillende locaties clinics gehouden. Onder andere voetbal, korfbal, boogschieten, golf, tennis, cricket en hockey. Tijden en plekken staan allemaal in het programmaboekje.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×