Fonds 1818 helpt om de eindmusical in een echt theater op te voeren.

Fonds 1818 maakt eindmusical groep 8 in theater mogelijk

Basisscholen uit de Leidse regio kunnen 2000 euro bij Fonds 1818 aanvragen om de eindmusical van groep 8 in een professioneel theater te spelen. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten vertelt Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van Fonds 1818. “Fonds 1818 vindt het belangrijk om niet alleen de scholen een hart onder de riem te steken, maar ook de professionele theaters te steunen die al veel te lang onbespeeld zijn.”

De eindmusical in een volgepakte gymzaal of aula spelen is er dit jaar vanwege corona mogelijk weer niet bij. Maar net als vorig jaar helpt Fonds 1818 ook dit jaar om de afscheidsmusical toch onvergetelijk te maken. Sanne ten Bokkel Huinink: “Alle groepen 8 verdienen een echte opvoering, met een live publiek, trotse familieleden in de zaal en staande ovaties. Daarom willen we het met onze donaties mogelijk maken voor basisscholen om hun eindmusicals in een theater te spelen – inclusief professionele licht- en geluidtechnici.”

Versoepelingen
“Laten we hopen dat de theaters voor de zomervakantie weer open kunnen en op een veilige afstand publiek mogen ontvangen,” vertelt Sanne ten Bokkel Huinink. “Het zou heel mooi zijn als we net zoveel scholen kunnen helpen als vorig jaar, of zelfs meer.”

Vorig jaar gaf Fonds 1818 donaties aan maar liefst negentig basisscholen, verspreid over de negentien gemeenten waar het fonds actief is – van de Bollenstreek, via Leiden, Den Haag en Delft tot en met het Westland.

Aanvragen via fonds1818.nl
Basisscholen die een aanvraag willen indienen moeten eerst zelf een theater regelen dat beschikbaar is en aan de voorwaarden van Fonds 1818 voldoet. Deze voorwaarden vind je, samen met alle andere informatie én het aanvraagformulier, op de website fonds1818.nl.

Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×