Ward van Zeijl eerder dit jaar in de studio van Sleutelstad. (Foto: Gerry van Bakel).

Nationale titel voor roeier Ward van Zeijl in de lichte skiff

Een week na de bronzen medaille op het Europese Kampioenschap in de lichte mannen vier, stond de Leidse roeier Ward van Zeijl van Asopos De Vliet bij het NK Klein op het hoogste podium in de skiff voor lichte mannen. Van Zeijl probeerde zich de afgelopen jaren tevergeefs met Bart Lukkes te kwalificeren voor Tokio in de lichte dubbel twee.

Ook bij de vrouwen was er Leids succes, zo pakte Lisa Bruijnicx van K.S.R.V. Njord de bronzen medaille bij de vrouwen in de skiff en die prestatie was ook goed voor de eerste plaats bij de vrouwen onder 23 jaar.

Op het NK Klein staan altijd alleen de een- en tweepersoonsboten op het roeiprogramma. Omdat het een topsportevenement is mocht het kampioenschap dat op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen werd gevaren wel doorgaan, maar zonder publiek.

Vanuit Asopos De Vliet namen zeven roeiers deel, Die Leythe was met vier roeiers vertegenwoordigd, Njord vaardigde tien roeiers af en van Rijnland uit Voorschoten had een roeier zich gekwalificeerd.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×