Het CDA wil niet dat zwemabonnementen dertig procent duurder worden. (Foto Sleutelstad).

Zwemmen in buitenbad dertig procent duurder

De zwemabonnementen van buitenbad De Vliet gaan met dertig procent omhoog. Het CDA keert zich tegen deze verhoging en heeft de wethouder om opheldering gevraagd.

Families betalen komend jaar 50 euro meer voor een gezinsabonnement. En ook ouderen en kinderen onder de 11 jaar betalen straks 15 euro meer voor het gerenoveerde buitenbad aan de Voorschoterweg. Joost Bleijie van het CDA vindt dit ongewenst. In warme zomers is verkoeling in de stad hard nodig. Daarnaast vinden de christendemocraten de prijsstijging strijdig met de positieve bijdrage die het college zegt te willen leveren ‘aan de mentale en lichamelijke gezondheid van zowel jonge als oudere Leidenaren’.

De reden die het stadsbestuur aandraagt voor de tariefverhoging wordt door het CDA in twijfel getrokken. Het stadsbestuur zegt dat de verhoging nodig is om het zwembad tot en met 31 september open te houden in plaats van 5 september. Maar op de website van de vrienden van het buitenbad valt te lezen dat ‘de verlenging van het seizoen mogelijk is doordat uren die meestal niet druk bezocht zijn in mei (tussen 10.30 en 15.30) als het ware worden overgeheveld naar september’.

Het CDA wil van de wethouder weten om hoeveel geld de verhoging gaat, en of het zwembad tekort komt als de tarieven slechts geïndexeerd worden met 2 procent. Ook is de partij benieuwd hoe het zit met de inzet van vrijwilligers want, zo begrijpt Bleijie, verwacht het stadsbestuur meer inzet van de vrijwilligers van het zwembad.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×