Vrouw uit Oegstgeest aangehouden voor mensensmokkel

Een vijftigjarige vrouw is vandaag in Oegstgeest aangehouden op verdenking van mensensmokkel en zorgfraude. Ze haalde Braziliaanse vrouwen naar Nederland om voor haar gehandicapte dochter te zorgen. Deze dames hadden geen werkvergunning. Daarnaast werden ze vermoedelijke onderbetaald.

De Recherche Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam de vrouw op het spoor nadat twee Braziliaanse dames onafhankelijk van elkaar aangifte tegen haar deden. De betrokkenen moesten naast het zorgen voor de gehandicapte dochter ook huishoudelijke werkzaamheden verrichten in het huis. Daarbij moesten ze bij kennissen van de verdachte schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren. Deze kennissen zijn mogelijk ook schuldig aan een strafbaar feit.

Via een vermoedelijk vals zorgbedrijf ontving de verdachte persoonsgebondenbudget-uitkeringen die waren toegewezen aan de dochter voor haar zorg. Het bedrijf bestond echter enkel op papier. De zorg werd in werkelijkheid uitgevoerd door de Braziliaanse dames, die daarvoor onderbetaald werden. De verdachte deelde de winst met een zogeheten ‘katvanger’ die het valse zorgbedrijf representeerde.

Advertentie

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×