(Archieffoto: Charlotte Povel)

Universiteit Leiden past roosters niet aan na versoepelingen

Universiteiten en hogescholen mogen studenten vanaf volgende week maandag weer één keer per week fysiek onderwijs geven. De Leidse universiteit kiest er echter voor om de roosters niet aan te passen en colleges dus online aan te blijven bieden. Het studiejaar is bijna voorbij en de universiteit vindt het niet rendabel om nu nog alles om te gooien.

“Een deel van het onderwijs op locatie organiseren vraagt onevenredig veel extra inspanning van docenten en ondersteuners”, schrijft de Dienst Onderwijs- en Studentenzaken van de Faculteit Geesteswetenschappen aan haar studenten “Tegen de tijd dat alle roosters zijn aangepast, is het semester alweer bijna voorbij.” De afgelopen maanden waren praktijkonderwijs en andere uitzonderingen al mogelijk op de campus, colleges waren dat niet. En dat zal zo blijven. “Wat on campus is, blijft on campus; wat online is, blijft online.”

Een woordvoerder van de universiteit zegt dat elke faculteit en opleiding zelf mag beslissen hoe ze met de nieuwe versoepelingen omgaan. “We willen graag dat studenten weer op campus in contact komen met medestudenten en docenten, maar dat wordt lastig in collegevorm”, zegt ze. “Mentorgesprekken, werkgroepen en kleinschalige extracurriculaire activiteiten zijn wel weer mogelijk. Maar het is niet rendabel om nu nog college- en tentamenroosters om te gooien.”

Hogeschool Leiden
De Leidse Hogeschool schrijft op haar website wel dat er meer fysiek contact mogelijk zal zijn. Het gaat om 20 tot 30 procent van het onderwijs dat weer fysiek zal zijn. Ze keren daarmee terug naar de situatie van eind vorig jaar, toen een deel van het onderwijs ook nog fysiek was. Ook toen werd het grootste gedeelte van het onderwijs al wel online gegeven. De studenten zullen gemiddeld één dag per week naar de campus kunnen.

Advertentie

Leiden Onderwijs Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×