(Foto: Emile van Aelst).

Singelloop Leiden definitief naar 2022

Leiden moet het nog een jaartje zonder Singelloop stellen. De organisatie heeft besloten om de 45e editie van het hardloopevenement te verplaatsen naar vrijdag 22 april 2022. Daarmee is een eventuele najaarseditie in 2021 van de baan.

“Twee redenen noopten ons als organisatie tot deze rigoureuze stap”, zegt voorzitter Gertjan van Geen. “Allereerst is het in tijden van corona knap lastig om een druk evenement inĀ  goede banen te leiden, maar ook de werkzaamheden aan de Langegracht bemoeilijken de praktische invulling. We kunnen niet in de toekomst kijken, maar volgend jaar zijn de kansen op een gemeentelijke vergunning vermoedelijk groter.”

Van Geen beseft dat twee Singelloop-loze jaren op rij een bittere pil is voor al die duizenden deelnemers, toeschouwers en vele trouwe sponsors. Dat de opbrengst doorgaans ten goede komt aan goede doelen, maakt het gemis alleen maar schrijnender. “Daarom hebben we lang gewikt en gewogen. Als pleistertje op de wonde zijn de deelnemersbewijzen voor de geschrapte loop van 2020 ook volgend jaar nog geldig. Bovendien gaan we vanaf nu nauwer samenwerken met de Leiden Marathon. Wat ons betreft mag het gauw 2022 worden.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×