De afgezaagde boom in de Zeeheldenbuurt wordt gemist. (Foto's: Jo verhoeven).

Zeeheldenbuurt treurt om afgezaagde boom

Bewoners van de Zeeheldenbuurt in Leiden zijn pisnijdig vanwege het ten onrechte afzagen van een goede boom. De boom sierde de hoek van de Munnikenstraat en de Evertsenstraat. Tot afgelopen dinsdag.

“Een medewerker van een bedrijf dat in opdracht van de gemeente bezig was met groenonderhoud, oordeelde dat de boom voor veertig procent dood was”, vertelde wethouder Ashley North vanavond aan de leden van de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. “Dat is zonder overleg gebeurd en dus ook zonder onze opdracht of toestemming. Ik baal hier stevig van. We hebben nota bene op diezelfde dag besloten over het toevoegen van 220 bomen in de stad.”

Volgens North gaat het niet vaak mis, op 22.000 uur een keer of vier a vijf. “Maar elke keer is natuurlijk een keer teveel.” North beloofde dat er snel een nieuwe boom wordt geplant. In overleg met de omwonenden. Ook gaat er een brief naar de drie groenbedrijven waar de gemeente mee werkt. “Daarin gaan we nog eens aandringen op het belang dat we hechten aan een ecologische manier van beheren met oog voor de natuur.”

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×