"De zaak is stokoud", aldus de advocaat-generaal over de rechtszaak tegen de Trailer Trash Travelers.

Motorclubleden hoeven niet terug de cel in voor afpersing

De voormalig president, de secretaris en de oprichter van motorclub Trailer Trash Travelers (TTT) hoeven niet terug de cel in voor het bedreigen en afpersen van de Leidse motorclub Pegasus in 2013. Dat heeft het Haagse gerechtshof bepaald.

De drie voormalig bestuursleden hebben destijds het clubhuis van Pegasus in Leiden onder bedreiging overgenomen en zijn hier ook voor veroordeeld. Maar omdat ze geen nieuwe strafbare feiten hebben gepleegd en het hoger beroep erg lang op zich heeft laten wachten, zijn de straffen veelal geheel voorwaardelijk.

Voormalig president Petrus M. (54) en oprichter Marcel Z. (45) kregen van het hof een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. Secretaris Abraham van W. (42) kreeg vijftien maanden cel opgelegd, waarvan tien voorwaardelijk. Omdat zijn voorarrest hiervan wordt afgetrokken, hoeft ook hij niet terug de cel in. Zeven andere leden zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij de overname.

‘Bedreigende situatie’
Op 11 januari 2013 zijn meerdere leden van de motorclub naar het clubhuis van Pegasus gegaan om de sleutels van het clubhuis op te eisen. Volgens getuigen is Pegasus aangeboden om lid te worden van de TTT. Als ze dat niet wilden, zou hun clubhuis in brand worden gestoken. “Ze hebben een bedreigende situatie gecreëerd”, stelt het hof.

De advocaat-generaal had eerder celstraffen tot negen maanden geëist, schrijft mediapartner Omroep West, maar moest toegeven dat het hoger beroep lang op zich liet wachten vanwege capaciteitsproblemen bij het OM. “De zaak is stokoud. Alle personen in het dossier zijn al lang en breed doorgegaan met hun leven, zo heeft een van de advocaten van de mannen eerder betoogd.”

Offensief tegen motorclubs
Het OM is al jaren bezig met een breed offensief tegen motorclubs in Nederland. Zo is de motorclub Hells Angels, waaraan de TTT destijds gelieerd zou zijn, inmiddels verboden in Nederland.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×