(Beeld: Gouden Spike).

De 50ste Gouden Spike gaat door op 12 juni

Nadat al eerder het ministerie van VWS goedkeuring had gegeven voor de atletiekwedstrijd de Gouden Spike, heeft ook de gemeente Leiden toestemming gegeven. De vijftigste editie van de Gouden Spike staat nu definitief gepland voor 12 juni.

Aan de wedstrijden die door mogen gaan, zijn strenge voorwaarden verbonden. Zo mogen er maar 250 deelnemers meedoen per wedstrijd, staan er alleen toernooi-onderdelen op het programma en moeten atleten en organisatoren een sneltest doen. Ook mag er geen publiek aanwezig zijn. Via online streams is de wedstrijd wel live te volgen.

Naast de wedstrijd in Leiden hebben nog negen andere atletiekwedstrijden toestemming gekregen om komende maanden door te gaan. De resultaten van de atleten bij deze wedstrijden moeten Olympische kwalificaties en Olympisch perspectief bieden. Samen vormen de wedstrijden het Nationaal Kwalificatie Circuit.

Inschrijven
Vanaf zaterdag 24 april kunnen atleten zich inschrijven voor de wedstrijd. Het is deze zaterdag ook precies vijftig dagen tot de vijftigste Gouden Spike.

Advertentie

Leiden Sport Gouden Spike


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×