Incluzio Leiden maakte een aftermovie over de Koningsspelen. (Video: Incluzio Leiden).

Groot deel Leidse Basisscholen sport tijdens alternatieve Koningsspelen

De meeste Leidse basisscholen hebben, in de week voor Koningsdag, meegedaan aan de alternatieve versie van de Koningsspelen. De Stichting Koningsspelen Leiden en welzijnsorganisatie Incluzio vonden het onacceptabel om de spelen, voor het tweede jaar op rij, af te blazen. Zij organiseerden een online variant. Met negen sportieve opdrachten (challenges) en een gezondheidsquiz werden de kinderen uit de Sleutelstad uitgedaagd om sportief bezig te zijn.

“Dit jaar is nu eenmaal anders dan anders, en we kunnen nog niet helemaal los gaan, maar op beperkte schaal was het zeker wel mogelijk om er toch een feestelijk en sportief feest van te maken”, verklaart Joey Wilmot van Incluzio Leiden. De opdrachten zijn zo gemaakt dat ze in kleine groepjes, tijdens de gymles op op de speelplaats, konden worden uitgevoerd. Deelnemende scholen mochten zelf kiezen welke uitdagingen zij hun leerlingen voorlegden.

De sportieve challenges draaiden om samenwerking. De ondertitel van de alternatieve Koningsspelen was dan ook: ‘IK+JIJ=WIJ’. Ook op andere plaatsen in Nederland werden alternatieve Koningsspelen georganiseerd. Traditioneel maakte het koor van Kinderen voor Kinderen een Koningsspelen lied dat de leerlingen voorafgaand aan hun sportieve prestaties oefenden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×