(Archieffoto: ZZ Leiden Basketball).

ZZ Leiden loot BAL in de DBL beker

In de Schaapskooi in Bemmel heeft zondagmiddag de loting voor de kwartfinale van de DBL Cup 2021 plaatsgevonden. Onder toeziend oog van Martien Jonker, secretaris van de Dutch Basketball League, verrichtte oud-international Anouk Biesters de trekking. Zorg en Zekerheid Leiden is gekoppeld aan Basketbal Academie Limburg (BAL) en mag woensdag naar Weert afreizen om te proberen een plaats in de halve finale af te dwingen. Toevallig komen beide ploegen elkaar op 8 en 11 mei ook tegen in de eerste ronde van de play-offs.

De meest in het oog springende wedstrijd is ongetwijfeld die tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal dat op eigen terrein de strijd gaat aanbinden met Heroes Den Bosch.

Landstede Hammers krijgt bezoek van The Hague Royals, zoals ook Donar een ploeg uit de Elite B lootte. De Groningers worden woensdag verwacht in Bemmel om het op te nemen tegen Yoast United.

De vier winnaars gaan woensdagavond weer in de koker om te loten wie er in de halve finales, op vrijdag 30 april, tegen elkaar gaan uitkomen. Op zondag 2 mei vindt dan de finale plaats. Ook hier wordt geloot wie zich de thuisploeg mag noemen. Dit duel wordt live uitgezonden door Studio Sport.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde dit seizoen één keer tegen Basketbal Academie Limburg. Op 20 januari werd het in de Vijf Meihal 96-69 voor de Leidse formatie. Carrington Love was in dat duel goed voor 24 punten, Emmanuel Nzekwesi noteerde 23 punten en 9 rebounds. Worthy de Jong tekende voor 14 punten, 8 assists en 4 steals. Giddy Potts (4 steals) en Michael Finke sloten allebei af met 13 punten. Aan Weerter zijde was Trevor Jasinsky goed voor 16 punten.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×