Een 22-jarige Leiderdorper is aangehouden voor het schietincident in Roomburg. (Foto Regio 15).

Leiderdorper aangehouden na schietpartij Roomburg

Een 22-jarige Leiderdorper zit vast voor de schietpartij in de Leidse wijk Roomburg. De politie arresteerde de man gisteravond na afloop van het incident in de Drususlaan waarbij niemand gewond raakte.

In de auto van de verdachte is een luchtdrukwapen aangetroffen, bevestigt een politiewoordvoerder aan mediapartner Omroep West. Rond 21.45 uur kreeg de politie meldingen van een conflict tussen twee buurtbewoners en een automobilist op de Drususlaan in Leiden. Daarbij zou de automobilist hebben gedreigd met een vuurwapen en een schot hebben gelost. Meerdere eenheden kwamen vervolgens ter plaatse om de verdachte in te rekenen.

Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij een verdachte in een geparkeerde auto die voldeed aan het signalement van de schutter. Bij de aanhouding werd gebruik gemaakt van een zogeheten uitpraatprocedure, omdat de verdachte mogelijk een vuurwapen bij zich had. Daarbij hielden agenten hun vuurwapen op de auto gericht, en riepen zij naar de verdachte om uit te stappen.

Luchtdrukwapen
Bij de aanhouding is de auto van de verdachte door de politie doorzocht. Daarbij werd een luchtdrukpistool aangetroffen. De omgeving van het incident werd tijdelijk afgezet. Een dag later herinnert in de Drususlaan ogenschijnlijk niets meer aan het schietincident van de avond ervoor. De rust is wedergekeerd.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×