Leidenaar aangehouden voor ontploffing en poging tot doodslag

De politie heeft woensdagochtend een 52-jarige Leidenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het opzettelijk veroorzaken van een ontploffing bij een woning aan het Kamerlingh Onnesplein op 30 augustus 2016. Ook wordt de verdachte poging tot doodslag of moord ten laste gelegd.

Het was niet de eerste keer dat er een aanslag op de woning werd gepleegd. Zes weken eerder, op dinsdag 12 juli 2016, raakten de ramen van de woning zwaar beschadigd na een ontploffing. “Waarschijnlijk door het dubbelglas is voorkomen dat de 46-jarige bewoner gewond raakte”, verklaarde de politie toen.

De bom die op dinsdag 30 augustus 2016 rond 02.45 uur afging richtte meer schade aan. De wakker geschrokken bewoners constateerden na twee luide knallen dat de ruit van de woonkamer totaal vernield was. Het glas lag verspreid tot achter in het huis en ook de voordeur raakte beschadigd.

Na recent verkregen informatie over de aanslagen kon de politie vanmorgen een verdachte aanhouden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×