(Foto's: Provincie Noord-Holland).

Aptroot nog niet achter de geraniums

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot van Voorschoten stopt komende maandag in de Leidse buurgemeente, maar heeft alweer een nieuwe klus. Woensdag gaat de 70-jarige VVD-er aan de slag in Hilversum. Hij vervangt daar de zieke burgemeester Pieter Broertjes.

Aptroot is vandaag door de Commissaris van de Koning in Noord-Hollland Arthur van Dijk benoemd als waarnemer in de mediastad.

De huidige burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, is wegens ziekte en het daarop volgend herstel gedurende enige tijd niet in staat zijn functie uit te oefenen. “Met deze waarneming wordt bijgedragen aan de bestuurlijke continuïteit van de gemeente Hilversum en de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek, alsmede aan ruimte voor herstel van burgemeester Broertjes”, zo meldt de provincie Noord-Holland.

Waarschijnlijk blijft Aptroot tot aan het zomerreces in Hilversum. Het is de bedoeling dat burgemeester Broertjes zijn werkzaamheden per 1 september 2021 weer hervat.

Aptroot is sinds mei vorig jaar waarnemend burgemeester van Voorschoten. Daarvoor was hij vanaf 2012 burgemeester van Zoetermeer. Van 2003 tot 2012 was hij Lid van de Tweede Kamer. Maandag gaat Nadine Stemerdink officieel in Voorschoten aan de slag als nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

 

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×