Stadsdichter Marianne van Velzen bij haar verkiezing in 2018 in een volle bibliotheek. (Foto: Emile van Aelst).

Voorzichtige plannen voor een nieuwe verkiezing Stadsdichter van Leiden

Als het allemaal meezit, krijgt Leiden in 2021 toch een nieuwe stadsdichter. Marianne van Velzen draagt die titel sinds januari 2018 en eigenlijk had ze afgelopen januari de kroon moeten overdragen aan een opvolger. Het coronavirus zorgde voor uitstel, maar niet voor afstel. Zo laat de Stichting Leids Literair Landschap die de verkiezing organiseert, weten.

Eerdere plannen om op 21 juni een nieuwe verkiezing te organiseren moesten al snel weer de ijskast in omdat de beperkende coronamaatregelen een echte verkiezing inclusief voorrondes met publiek erbij nog niet toelieten. “En dat is wat we graag willen, verkiezingen met publiek erbij”, zegt Han Ruijgrok, bestuurslid van het Literair Landschap. “We zijn van de week kort digitaal bijeengekomen om te bespreken hoe we de verkiezing gaan aanpakken en er ligt nu een plan. Half juni komen we met meer details.”

Sterker
Zoals het er nu uitziet, worden er op 11 september tijdens het Van Rijn-festival op De Burcht voorrondes gehouden. De uiteindelijke verkiezing staat voor november op de kalender. “Uiteindelijk zullen we sterker zijn dan het virus”, zegt Ruijgrok. “Ik ben blij dat er toch weer een verkiezing tot stadsdichter gaat komen.”

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×