(Foto: Politie).

#DropIt! Politie-actie inleveren verboden wapens

De politie begint vanaf maandag een wapeninleveractie. Tijdens deze actieweek, die tot en met zaterdag duurt, kan iedereen zonder strafrechtelijke gevolgen wapens inleveren in een container bij het politiebureau.

Het komt steeds vaker voor dat de politie steekwapens bij minderjarigen in beslag neemt. “Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om ernaar te grijpen klein”, licht een politiewoordvoerder toe. “Met deze actie zorgen we dat jongeren bewust worden van de gevaren van wapenbezit én minder wapens op straat. Niet alleen jongeren, maar iedereen kan daarom zijn of haar wapen komen inleveren.”

Verboden wapens
Wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en geweld. Het is verboden om wapens te bezitten of te gebruiken. Alleen sportschutters of jagers mogen bepaalde wapens gebruiken, mits zij over de juiste vergunning beschikken en zich houden aan de regels van de Wet wapens en munitie. In alle overige gevallen is wapenbezit en -gebruik strafbaar.

Inleverlocaties
In de hele politie Eenheid Den Haag zijn op alle politiebureaus inleverlocaties ingericht. Zonder afspraak kan iedereen hier slag-, stoot- en steekwapens in te leveren. Check de openingstijden van een politiebureau in de buurt.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×