Aptroot draagt de voorzittershamer over aan de nieuwe burgemeester Stemerdink. (Foto: Voorschoten).

Nadine Stemerdink aan de slag als burgemeester Voorschoten

Nadine Stemerdink is sinds maandagavond officieel de nieuwe burgemeester van Voorschoten. Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot overhandigde haar de ambtsketen en de voorzittershamer tijdens een bijzondere raadsvergadering op kasteel Duivenvoorde.

Vanwege de coronamaatregelen waren de meeste gasten via een speciale ‘videowall’ digitaal aanwezig. Belangstellenden konden de installatie via een livestream volgen.

De nieuwe burgemeester staat in Voorschoten direct een flinke klus te maken. De gemeente is namelijk bezig een eigen ambtelijke organisatie op te zetten. Nu werkt Voorschoten nog samen met Wassenaar. Stemerdink laat weten zin te hebben in de nieuwe klus. “Uiteraard in de eerste plaats dank aan gemeenteraad voor het gestelde vertrouwen in mij”, zei ze bij haar installatie. “We gaan de komende periode hard aan de slag met onder meer het opbouwen van een eigen ambtelijke organisatie en het verder verbeteren van de dienstverlening. Daarnaast gaat Voorschoten als krachtige zelfstandige gemeente actief bijdragen aan de regionale samenwerking met de Leidse regio.”

Charlie Aptroot die waarnemend burgemeester in Voorschoten werd toen Pauline Bouvy-Koene vanwege ziekte stopte heeft veel vertrouwen in zijn opvolger. “Ik feliciteer burgemeester Stemerdink met Voorschoten en Voorschoten met de nieuwe burgemeester. Het wordt een goede combinatie de komende zes jaar en langer.”

Stemerdink was de laatste jaren actief als wethouder voor de PvdA in Leidschendam-Voorburg. Op 22 maart maakte de gemeenteraad bekend dat Stemerdink van 32 kandidaten was gekozen om de nieuwe burgemeester van Voorschoten te worden.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×