Vrouwfit-eigenaar Milou Slingerland is blij dat ze weer open mag en ziet dat iedereen weer zin heeft om te sporten.

Wachtrij voor de sportschool: 'Niet meer in regen sporten is zo fijn'

Leiden krijgt vanaf vandaag weer wat meer lucht. De een kiest voor ontbijten op het terras, de ander duikt zo snel mogelijk de sportschool in. Milou Slingerland is eigenaar van sportschool Vrouwfit aan de Hooigracht in Leiden. “De eerste sporters stonden om acht uur alweer voor de deur.”

De Leidse sportscholen openen na vijf maanden hun deuren weer. Bij Vrouwfit kunnen de sporters niet wachten om weer fit te worden. “Thuis doe je ook nog wel eens wat”, geeft een van de fanatiekelingen aan, “maar dat is toch anders dan dat je naar de sportschool gaat.” Waar dat aan ligt is volgens haar simpel. “Hier kan je krachttraining doen en ben je wat meer gemotiveerd.” Over één ding zijn de sporters het eens. “Dat je niet meer altijd buiten hoeft te staan in de regen is zo fijn, het is zulk slecht weer geweest de afgelopen tijd.”

Vrouwfit-eigenaar Slingerland laat weten ongeveer een derde van haar abonnees te zijn verloren tijdens de lockdown. “We hopen die abonnees zo snel mogelijk weer terug te krijgen.” Een deel van haar abonnees bleef ook trouw doorbetalen. “Sommige maanden ben ik door blijven betalen”, zegt een student tijdens het sporten, “maar dat was eigenlijk omdat ik dan te laat afzegde. Als student had ik die centjes hard nodig.”

Alle sporters die zich vandaag in het zweet hebben gewerkt gaan niet met lege handen naar huis. “We geven een openingsbloemetje mee, om onze klanten te laten zien dat wij heel blij zijn dat ze ons hebben gesteund en nog steeds lid zijn.” Slingerland ziet de toekomst rooskleurig in. “Ik kreeg hier net nog drie nieuwe aanmeldingen, ook de online aanmeldingen stromen binnen.”

Advertentie

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×