Toiletwagen Aalmarkt
De toiletwagen aan de Aalmarkt wordt weer weggehaald. (Foto: Maxime Groot).

Leiden vervangt openbaar toilet voor 'HogeNood app'

Mensen met hoge nood in Leiden kunnen binnenkort niet meer terecht bij het openbare toilet aan de Aalmarkt. Deze wordt volgens afspraak met de buurtbewoners weer verwijderd, zo laat de gemeente weten. Dat betekent niet dat er niet meer geplast kan worden tijdens een bezoek aan de stad: de HogeNood app is voor Leiden helemaal bijgewerkt. In deze app zijn alle openbare en opengestelde toiletvoorzieningen te vinden.

Nu de horeca overdag weer geopend is en er meer voorzieningen open zijn, zijn er meer toiletten beschikbaar voor bezoekers. De afgelopen tijd heeft de gemeente contact gehad met ondernemers en andere organisaties die hun toilet hebben opengesteld voor passanten via de HogeNood app.

In Leiden zijn veertig toiletvoorzieningen aangemeld in de app. Voor ieder toilet is aangegeven of deze toegankelijk is voor mindervaliden, of het mogelijk is om een baby te verschonen en of het om alleen een urinoir gaat. Ook worden de toiletten gewaardeerd met een aantal sterren en wordt er vermeld of er kosten aan het toiletbezoek zijn verbonden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×