(Foto's: Chris de Waard).

Partij Sleutelstad in actie tegen verkeersproblemen Vreewijk

Partij Sleutelstad (PS) maakt zich zorgen over de verkeerssituatie in de Vreewijk in Leiden. De politieke partij kreeg de laatste tijd diverse berichten over binnenstadbewoners die net buiten de singels komen parkeren en dat de maximum snelheid op de Witte Singel regelmatig wordt overschreden. PS wil nu van de wethouder weten wat er aan de situatie gedaan kan worden.

Het gaat om de wijk net buiten de Witte Singel, met onder meer de Rijn en Schiekade, Jan van Goyenkade en de universiteitsbibliotheek. PS sprak een aantal bewoners dat problemen heeft met parkeren omdat binnenstadbewoners hun auto liever in de Vreewijk zetten dan in een van de parkeergarages in de buurt. “Er zou bovendien slecht gehandhaafd worden”, schrijft de partij in een serie vragen aan het stadsbestuur. “Zo luidt een klacht dat een auto 4 dagen lang onrechtmatig op een stoep geparkeerd stond en daarvoor geen bekeuring kreeg.”

Raadslid Maarten Kersten wil van de wethouder weten of die de zorgen van de buurtbewoners herkent. Daarbij noemt hij ook een punt dat door de wijkvereniging al jaren aanhangig wordt gemaakt: de maximum snelheid op de Witte Singel. Die is 30 kilometer per uur, maar wordt vaak overschreden. “Herkent het college dat de 30km-norm op de Witte Singel niet nageleefd wordt?”, zegt Kersten, die ook wil weten wat de wethouder doet om de geschetste problemen te voorkomen.

Nog altijd geen reactie
Voor de parkeerproblemen heeft het PS-raadslid ook al meteen een suggestie. “Nabij de Vreewijk ligt de parkeergarage Maliebaan Noord (onder de Universiteitsbibliotheek). Deze schijnt (door corona) in de praktijk voor de helft leeg te staan”, weet Kersten. “Is het college bereid om met de universiteit in overleg te treden om deze garage ter ontlasting van de Vreewijk (tegen betaling) open te stellen voor bezoekers van de Hortus, het Academiegebouw en het Rijksmuseum voor de Oudheden?”

Tot slot beklaagt Kersten zich namens wijkbewoners over het contact tussen de bezorgde burgers en de gemeente. “Zij hebben na drie maanden nog altijd geen reactie ontvangen. Dit heeft hun gesterkt in het gevoel dat er door de gemeente niet geluisterd wordt.” Kersten wil van de wethouder weten of die in gesprek wil met de bewoners over de problemen in de wijk.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×