(Foto's: Johan Kranenburg).

Vaccineren kan vanaf nu ook in De Bloemerd

Sporthal De Bloemerd in Leiderdorp is maandagochtend in gebruik genomen als priklocatie van de GGD. Burgemeester Laila Driessen en GGD-projectleider Margreet Bekedam verrichtten samen de officiële opening. Er is ruimte om zo’n 1.800 mensen per dag te vaccineren tegen het coronavirus.

“In de eerste twee weken benutten we deze capaciteit nog niet volledig”, zegt de GGD bij de opening. “Dat komt omdat er niet voldoende vaccin beschikbaar is. Zodra er meer vaccin geleverd wordt, kunnen wij snel opschalen en op volle kracht draaien.” Op de nieuwe locatie worden mensen geprikt met het Pfizer-vaccin. In de toekomst komen daar mogelijk nog andere vaccins bij.

In principe kan iedereen in Nederland zelf kiezen op welke vaccinatielocatie hij of zij gevaccineerd wil worden. De GGD verwacht dat in de praktijk vooral mensen die in Leiderdorp wonen voor deze locatie zullen kiezen. Maar ook voor mensen uit Leiden is het een uitkomst: die moeten soms lang wachten tot ze gevaccineerd kunnen worden en krijgen niet zelden het aanbod om verder te reizen naar bijvoorbeeld Voorburg.

Met het openen van de locatie in Leiderdorp komt de maximale regionale capaciteit van de GGD Hollands Midden op 18.000 vaccinaties per dag te liggen.

Leiderdorp Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×