Tycho Willemse is 6e van links, Beer van Oosterhout is 7e (Foto: A.Okma).

Voorschotense basisschoolleerlingen dirigeren in finale van clinic Residentieorkest

Twee leerlingen van basisschool het Kompas uit Voorschoten hebben hun basisschool vertegenwoordigd tijdens de finale van de ‘Clinic Dirigeren’ van het Haagse Residentieorkest. Het gaat om Beer van Oosterhout en Tycho Willemse uit groep 8b.

Het Haagse Residentieorkest heeft een educatieprogramma waarbij alle Haagse scholen les krijgen in dirigeren en kennismaken met klassieke muziek. Bij toeval werd er dit jaar gewisseld van school uit de regio en mocht Basisschool het Kompas deelnemen aan het programma. Zodoende mochten Beer en Tycho meedoen met de ‘Clinic Dirigeren’.

Tycho dirigeerde de 7e Symphonie nr. 2 van Beethoven, en Beer dirigeerde ‘In de hal van de bergkoning’ van Edvard Grieg. Alle leerlingen dirigeerden verschillende stukken. “De finale was een genot om naar te kijken en luisteren”, zegt de moeder van Tycho.

Advertentie

Onderwijs Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×