(Foto: Chris de Waard).

Zondag vaartocht ZZ Leiden basketballers als huldiging

Aanstaande zondag maakt het team van Zorg en Zekerheid Basketball per boot een zegetocht door het centrum van Leiden.  Met twee sloepen, aangeboden door sportwethouder Dirkse,  varen de landskampioenen tussen 12.00 en 14.00 door de grachten. “Na dertig wedstrijden zonder publiek dit seizoen zijn onze helden dan eindelijk in het echt te bewonderen.”

De gemeente Leiden heeft speciale toestemming verleend aan ZZ Leiden om het kampioenschap op deze manier te vieren met de supporters. Spelers en begeleiding zitten al het hele seizoen in een ‘bubbel’. Dat was een belangrijke overweging van de gemeente om dit toe te staan. “We willen alle supporters wel verzoeken om de anderhalve meter afstand goed in acht te nemen tijdens de feestelijkheden”, laat de club weten.

Wie zondag een terrasje in de buurt van Beestenmarkt, Rijn, Oude Rijn, Herengracht en Nieuwe Rijn reserveert, kan lekker in de zon genieten van de coronaproof huldiging. Wie niet in de gelegenheid is om de stad in te gaan kan tussen 12.00 uur en 14.00 uur afstemmen op Sleutelstad. Via radio en televisie doen we verslag van de vaartocht.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×