Erik Olijerhoek en Gideon Roggeveen. (Foto: Ayman Ghoujal).

Absurdisten Roggeveen|Olijerhoek terug in theater Ins Blau

Ze hebben er een tijd op moeten wachten, maar op 5 juni keren de absurdisten Roggeveen|Olijerhoek terug naar het theater. Met hun voorstelling ‘Heb je ergens last van?’ zijn zij te zien in Theater Ins Blau. Een klein publiek kan daar naar verwachting fysiek bij zijn, maar ook thuis vanaf de bank is het mogelijk om de voorstelling te zien.


Roggeveen|Olijerhoek vertellen in De avond van Sleutelstad over hun voorstelling.

‘Life-changing’
“We gaan in de voorstelling op zoek naar wat absurdisme nu eigenlijk precies is”, vertelt Gideon Roggeveen. Het duo, dat al sinds 2011 samenwerkt, belooft een ervaring waarbij je inzichten opdoet die ‘life-changing’ zijn. “Inzichten die je niet kon bedenken van tevoren”, legt Erik Olijerhoek uit. “Je gaat over jezelf nadenken na onze voorstelling.”

Ook zelf zijn zij aan het denken gezet bij het maken van het schouwspel. Olijerhoek doelt daarbij op het feit dat de voorstelling zowel fysiek als online wordt gemaakt. “Het was voor ons ook life-changing. Wij moeten ook als makers nu nadenken: hoe werkt dat eigenlijk als je voor zo’n schermpje zit?”

Voorstelling gaat door
Naar verwachting gaan op zaterdag 5 juni nieuwe coronaversoepelingen in die ook gelden voor culturele instellingen. Dat betekent dat een klein publiek ook fysiek bij de voorstelling kan zijn. Er is ook gedacht aan de mensen die niet in de zaal kunnen of willen zijn: zij kunnen de show via een livestream bekijken. Maar met of zonder publiek in het theater: als het aan het absurdistische duo ligt, is er niets dat de voorstelling nog tegenhoudt. “De voorstelling gaat sowieso door”, vertelt Roggeveen. “Ook als er geen publiek in het theater mag, kun je gewoon thuis achter je scherm in je badjas naar de voorstelling kijken.”

Tickets
Kaartjes voor de voorstelling van 5 juni om 19.00 of 21.30 uur zijn te koop via de website van Theater Ins Blau.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×