(Foto's: Emile van Aelst).

Tentoonstelling 'Ons Leiden' op Kooiplein geopend

We Are Leiden heeft zaterdag de buitententoonstelling Ons Leiden op het Kooiplein geopend. In de tentoonstelling wordt straatfotografie getoond, gemaakt door de bewoners én jongeren uit Leiden-Noord. Ook hun verhalen worden in de tentoonstelling gedeeld. Wethouder Ashley North verrichtte de openingshandeling. De tentoonstelling is tot 23 juni te zien.

Met bewoners en jongeren werkte We Are Leiden dit voorjaar samen om deze tentoonstelling te ontwikkelen. In een tijd waarin samenkomen vanwege het coronavirus nauwelijks mogelijk was, werden de verhalen uit Leiden-Noord toch verzameld. Bewoners
werden bijvoorbeeld door We Are Leiden geïnterviewd voor hun voordeur.

Er werd ook een stadswandeling samengesteld waarin de favoriete plekken van bewoners met elkaar werden verbonden. Op 20 maart kwamen de deelnemende bewoners bijeen om de stadswandeling uit te proberen. Tijdens die wandeling gingen ze aan de slag
met straatfotografie. Zowel een selectie van de foto’s als de stadswandeling zijn onderdeel van de buitententoonstelling geworden.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×