Gespreksleiders Joke Vos en Martine Heruer. (Foto: Alzheimer Nederland).

Alzheimer Café over gedragsverandering bij dementie

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest organiseert een digitale bijeenkomst over gedragsverandering bij dementie. In de online samenkomst gaat Martine Heruer het gesprek aan met psycholoog Maria Derksen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 juni om 19.00 uur.

Dementie kan zorgen voor vergeetachtigheid. Daarnaast kan ook gedrag ingrijpend veranderen door de aandoening. Dit kan voor de omgeving van een persoon met dementie erg ingewikkeld zijn. Mensen die de ziekte hebben kunnen onder passiever, tegendraads of sneller boos worden.

Hoe reageer je op bepaald gedrag? En hoe zorg je ervoor dat de relatie goed blijft? In het gesprek met psycholoog Maria Derksen komen deze en andere vragen aan bod. Zelf vragen stellen tijdens de bijeenkomst is ook mogelijk.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, naasten, zorgverleners en alle andere belangstellenden. Deelnemen aan het online café is kosteloos. Opgeven kan via deze link of een email naar contact@alzcafeleiden.nl.

 

 

 

 

 

 

Leiden Leiderdorp Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×