(Foto's: Emile van Aelst).

Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp heeft 10.000ste rit erop zitten

Elly Meijer en haar 89-jarige fietsmaatje Pieta Liefers hebben deze week de 10.000ste rit voor Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp volbracht. De mijlpaal is 4,5 jaar na de start van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp bereikt. Inmiddels trekken 350 vrijwilligers met 450 gasten er gemiddeld eens per veertien dagen samen op uit.

De organisatie begon met zes fietsen, maar de ‘vloot’ is inmiddels uitgebreid naar achttien blauwe e-bikes. De vrijwilligers gaan met stadsgenoten die om wat voor reden dan ook niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen op pad. Meijer en haar maatje Liefers zijn een voorbeeld van hoe duofietsen plezier en voldoening geeft voor twee.

Meijer: “We rijden zomer en winter door en hebben laatst zelfs in de sneeuw gefietst. Het is ook een beetje eigen belang want vanwege rugklachten moet ik dagelijks fietsen en wat is nou leuker om dat met z’n tweeën te doen.” Liefers vult aan blij te zijn dat er na de corona ook weer onderweg een kopje koffie gedronken kan worden en dat je onderweg toch van die leuke dingen tegenkomt: “Dat verkeersbord bij het Warmondse Spoorpad met waarschuwing voor overstekende kippen gaat haar hele familie rond.”

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×