In 2019 verruilde Zevenbergen de Leidse politiek voor de provinciale. Nu treedt hij toe tot het provinciebestuur. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidenaar Frederik Zevenbergen treedt toe tot provinciebestuur

De VVD Zuid-Holland draagt Frederik Zevenbergen voor als nieuwe gedeputeerde. De oud-fractievoorzitter van de VVD Leiden volgt Floor Vermeulen op die burgemeester van Wageningen wordt. In het college van gedeputeerde staten krijgt Zevenbergen een brede portefeuille met onder andere Verkeer en Vervoer. In de VVD-Statenfractie wordt Zevenbergen opgevolgd door Jeroen van Dijken.

Zevenbergen heeft ruime ervaring in de lokale en provinciale politiek. Op dit moment is hij Provinciale Statenlid namens de VVD. Eerder was hij jarenlang lid van de gemeenteraad in Leiden, waarvan de laatste periode als fractievoorzitter. Hij heeft zijn politieke carrière altijd gecombineerd met leidinggevende functies in het bedrijfsleven. “Ik ben een geboren en getogen Zuid-Hollander en heb echt hart voor onze provincie”, zegt Zevenbergen die het een grote eer noemt om voor de functie te worden voorgedragen. “Ik wil een verbinder zijn en ga mij keihard inzetten voor alle inwoners van Zuid-Holland.”

VVD-fractievoorzitter Erwin Hoogland vindt de aanstelling van Frederik Zevenbergen ‘bijzonder goed nieuws’ voor het college van gedeputeerde staten. “Dat wordt nu versterkt met een bonk Leidse politieke ervaring.” Collega VVD-gedeputeerde Jeannette Baljeu kijkt ook uit naar de samenwerking: “Het is heel mooi dat we met Frederik het VVD-team in het college weer compleet hebben.”

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×