(Foto: Pixabay).

Leidse Sterrewacht zendt zonsverduistering uit op YouTube

Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS), de Leidse Sterrewacht, Kaiser en Camras uit Dwingeloo verzorgen op donderdag 10 juni een live uitzending van de zonsverduistering die op het noordelijk halfrond plaatsvindt. In Nederland gaat het om een gedeeltelijke zonsverduistering, maar in Canada is mogelijk zelfs de  ‘ring van vuur’ te zien als de maan de zon bijna volledig blokkeert. De YouTube-uitzending start om 11.00 uur.

In Canada zijn drie mensen aanwezig om opnamen te maken van de volledige zonsverduistering die rond 11.45 uur Nederlandse tijd plaatsvindt. Naast de verduistering zelf worden er ook presentaties en video’s getoond en verhalen verteld die met de zon te maken hebben. De uitzending duurt tot 12.30 uur.

De zonsverduistering op 10 juni is de eerste zonsverduistering sinds maart 2015 die zichtbaar is vanuit Nederland. De maan schuift vanaf 11.18 uur langzaam tussen de aarde en de zon. In Nederland is te zien dat de maan de noordelijke rand van de zon bedekt. Het maximum vindt plaats om 12.22 uur. Dan is 29 procent van de middellijn van de zon door de maan bedekt. Om 13.31 uur is de zonsverduistering weer voorbij.

De livestream is hier te volgen: www.youtube.com/watch?v=AzvoAWHRJOs

Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×