(Foto's: PR).

Voetveer ’t Joppe weer in de vaart

Het antieke salonbootje De Heere Schouten gaat weer in de vaart. Het voetveer dat normaal gesproken over ’t Joppe vaart, is noodgedwongen meer dan een jaar aan de kant gebleven in verband met de coronamaatregelen, maar vervoert vanaf zaterdag 12 juni weer passagiers.

In eerste instantie is het scheepje alleen voor groepen tot maximaal acht personen af te huren voor vaartochtjes over de Kagerplassen, maar het is de bedoeling dat de reguliere  dienstverlening vanaf 16 juli wordt hervat. Dan worden wandelaars en andere natuurliefhebbers weer overgezet van de steiger aan het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn naar de Zwanburgerpolder en de Tengnagel. Ook de opstapplaats aan de Tengnagel bij de Leidse Merenwijk wordt dan in gebruik genomen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×