De buitenspeeldag in 2019 pakte toen nog groots uit (Foto: Linda Mooijman).

Nationale buitenspeeldag in Leiden heeft weinig voeten in de aarde

De jaarlijkse, landelijke buitenspeeldag kent vandaag een iets andere opzet dan de edities voor de coronacrisis. De buitenspeeldag lijkt vandaag redelijk geruisloos voorbij te gaan in de Leidse regio. Toch levert de afgeslankte vorm nog genoeg pret op voor Leidse deelnemers om naar buiten te gaan. “We organiseren vandaag extra buitenspeelactiviteiten, zoals voetbal en basketbal”, zegt Said Ajar van Samen Ondernemend Leiden (SOL).

De organisatoren van de nationale buitenspeeldag, waaronder Jantje Beton en Nickelodeon, geven aan dat er dit jaar geen grote evenementen zijn. Maar ook kleine activiteiten zijn in de Leidse regio schaars. Wel kunnen de deelnemers een Poster Walk volgen door de buurt. Binnen blijven heeft volgens de organisatoren geen zin, want van 13.00 uur tot 17.00 uur gaan de tv-zenders Nickelodeon en Nick Jr. op zwart.

Ook is de buitenspeeldag dit jaar het startschot van de buitenspeelweek, omdat er door corona heel wat beweging en sociaal contact ingehaald moet worden. De buurtsportcoaches van Incluzio trekken daarom vandaag de wijk in, om kinderen aan het buitenspelen te krijgen. Bij de Leidse speeltuin Zuiderkwartier aan de Anjelierstraat wordt de buitenspeeldag aanstaande zaterdag gehouden. “Het lukt ons niet om doordeweeks genoeg vrijwilligers te krijgen om dit te organiseren.”

Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Er zijn genoeg manieren om vandaag in de zon te spelen. Toch nog wat inspiratie nodig? Jantje Beton barst van de leukste tips en tricks.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×